Naturel Sızma zeytinyağı nedir?
Asitlik derecesi 0-1 arasında olan zeytinyağlarıdır.. Ancak düşük asit, kaliteli zeytinyağı için elbette tek gösterge değildir. Sözkonusu yağın rengi, kokusu ve tadı da önemlidir.
Nerede-Nasıl Saklarım?
-Buzdolabında saklamayınız.
-+5 derece donma yapabilir, sonrasında tekrar çözülmesi kalitesinde değişikliğe yol açmaz
-Zeytinyağı doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklanmalıdır. Saklama için en uygun sıcaklık derecesi 14- 15°C’dir.
- Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker, içine alır. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
-Zeytinyağını saklamak için plastik bidonlar, kalaysız teneke veya saç kaplar uygun değildir. Zeytinyağı ağzı açık olarak uzunca bir süre hava ile temas ederse yağ bozulmaya başlar; rengi açılır, kıvamı incelir, asit derecesi yükselir.
-Usulüne uygun olarak saklanan natürel zeytinyağları özelliklerini kaybetmeden 2 yıl dayanırlar.
Nasıl Tüketilir?
Kahvaltılarda, yemek öncesi iştah açıcı olarak tek başına, veya sarımsaklı, peynirli, baharatlı aperatif olarak, salatalarda, soslarda, ızgara et ve balık üzerine, çorba ve makarna üzerine dökülerek kullanılabilir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
© 2019 MİRANDA GIDA TARIM ÜRÜNLERİ TURİZM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Tüm hakları saklıdır.