Ana Sayfa Zeytinyağı Taş Baskı Naturel Sızma Taş Baskı Naturel Sızma Zeytinyağı AYVALIK - 1/2 Lt.

Taş Baskı Naturel Sızma Zeytinyağı AYVALIK - 1/2 Lt.

Taş baskı zeytinyağları, eski üretim teknikleri kullanılarak, uzun ve zahmetli bir süreç sonrasında üretilir. Yaprak ve dallarından ayrılan zeytinler, su ile yıkanarak temizlenir. Kendi ekseni etrafında dönen taşlar haznedeki zeytinleri ezerek hamur kıvamına getirir. Hamur haline gelen zeytin daha sonra özel torbalarla preslere yerleştirilir. Preste sıkıştırılan hamurun içerisinde yağın büyük bir bölümü alınmış olur. Zeytin özsuyu , posası ve su, elde edilen bu karışımın en üstünde birikir. Buradan alınan yağ daha sonra damıtılarak yenilecek hale getirilir ve bu yağa da TAŞ BASKI zeytinyağı denir. Asit oranı 0.8 in altındadır. Saklama ve Tüketme önerileri için, sayfanın alt kısmında bulunan ÜRÜN BİLGİSİ bölümünü inceleyebilirsiniz... KOYU RENK CAM ŞİŞEDE,GÜVENLİ KARGO AMBALAJINDA

Taş Baskı Naturel Sızma Zeytinyağı AYVALIK - 1/2 Lt.

Fiyatı
 

Stok Durumu

Stoklarımızda

Ürünün Diğer Seçenekleri
 
BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ
 
 
  • Ürün Bilgisi
  • Yorumlar (0)

Ürün Detayları

Sıkça Sorulan Sorular
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Ürünün Adı                   : TAŞ BASKI NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI AYVALIK - 1/2 Lt.  
Üreticisi                        : Miranda Gıda Tarım Ltd. Şti.
Ambalaj İçi Miktar        : 1/2 Lt.
Ambalaj Özelliği            : Koyu Cam Şişe

Kim Üretir?                   : Miranda Gıda Tarım Ltd. Şti.

Belgeli midir?
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı İşletme kayıt belgesi TR 10 K000539 ile üretilmiştir.
Ayrıca Ayvalık Ticaret Odası tarafından verilen ‘’coğrafi işaret’’ sahibidir.

Hasat/Üretim Zamanı:  

Taş baskı zeytinyağları, eski üretim teknikleri kullanılarak, uzun ve zahmetli bir süreç sonrasında üretilir. Yaprak ve dallarından ayrılan zeytinler, su ile yıkanarak temizlenir. Kendi ekseni etrafında dönen taşlar haznedeki zeytinleri ezerek hamur kıvamına getirir. Hamur haline gelen zeytin daha sonra özel hasır torbaların içerisine doldurulduktan sonra bu torbalar baskı ustası tarafından elle düzeltilip preslere düzgünce yerleştirilir. Presler yavaş, yavaş torbalardaki hamurları sıkar. Bu sıkıştırma esnasında torbaların kenarından sızarak akan yağ alttaki haznede biriktirildikten sonra buradan alınarak başka bir kaba aktarılır. Daha sonra presler gevşetilerek torbaların ağzı açılır ve hortumla torbaların içerisine düşük dereceli sıcak su tutulur ve tekrar baskı makinesine yerleştirilerek yeniden presle sıkıştırılır. Böylelikle hamurun içerisindeki yağın çok büyük bir bölümü alınmış olur. Yağ ; zeytin özsuyu , posası ve su, elde edilen bu karışımın en üstünde birikir. Buradan alınan yağ daha sonra damıtılarak yenilecek hale getirilir ve bu yağa da TAŞ BASKI zeytinyağı denir. 

Tadı Nasıldır? Duyusal özellikleri nelerdir?

http://blog.miranda.com.tr/zeytinyagi-duyusal-tablo/

Sağlıklı mıdır? Taş baskı ürününü diğer zeytinyağları ile karşılaştırdığımızda, yukarıda anlatılan kendine özgü  üretim yöntemi sebebiyle, içerisindeki değerler bakımından daha zengin olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, sıkım esnasında oluşan oleik asit diğer sıkım türlerine göre en düşük seviyede olduğu için, çok kısa süren dinlenme sonrasında  kullanılabilir hale gelir.


Zeytinyağı hakkında daha da detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum diyenler..Lütfen tıklayınız..
http://blog.miranda.com.tr/zeytinyagi-hakkinda/

Nerede-Nasıl Saklarım?
-Buzdolabında saklamayınız.
-+5 derece donma yapabilir, sonrasında tekrar çözülmesi kalitesinde değişikliğe yol açmaz
-Zeytinyağı doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklanmalıdır. Saklama için en uygun sıcaklık derecesi 14- 15°C’dir.
- Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker, içine alır. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
-Zeytinyağını saklamak için plastik bidonlar, kalaysız teneke veya saç kaplar uygun değildir. Zeytinyağı ağzı açık olarak uzunca bir süre hava ile temas ederse yağ bozulmaya başlar; rengi açılır, kıvamı incelir, asit derecesi yükselir.
-Usulüne uygun olarak saklanan natürel zeytinyağları özelliklerini kaybetmeden 2 yıl dayanırlar.

Nasıl Tüketilir?
Kahvaltılarda, yemek öncesi iştah açıcı olarak tek başına, veya sarımsaklı, peynirli, baharatlı aperatif olarak, salatalarda, soslarda, ızgara et ve balık üzerine, çorba ve  makarna üzerine dökülerek kullanılabilir.


Ürün Yorumları

Yorum Kaydı Bulunamadı

 Ürüne ait yorum kaydı bulunamadı! Ürüne ilk yorumu yazmak için tıklayınız.



 Bu ürüne yorum yazmak için tıklayınız.

NASIL SATIN ALABİLİRİM? 
 (Video Anlatım İçin Tıklayın)
Web sitemizden vermiş olduğunuz siparişleriniz banka tarafından kredi kartı ödemesi onay bilgisi alınmasını takiben ; banka havalesi ile vermiş olduğunuz siparişleriniz ise, ödemenin hesabımıza geçmesi ile kesinleşecek olup, en geç 2-3 iş günü içerisinde kargoya verilir.
Miranda Banka Hesap No için tıklayın

SİPARİŞİM NE KADAR SÜREDE GELİR? Cumartesi günleri saat 14:00' ten sonra verilen siparişleriniz, ödeme bilgisinin onayını takip eden pazartesi günü verilmiş kabul edilir. Resmi tatil ve bayram günlerine rastlayan siparişleriniz ödeme bilgisinin teyit edilmesi durumunda takip eden ilk iş günü alınmış kabul edilir.

KAPIDA ÖDEME YAPABİLİRMİYİM? Ürün gelsin, öyle ödeme yapayım diyenler Kapıda Ödeme Hizmetimizden yararlanabilirler.Kapıda Ödeme Hizmeti kargo şirketi tarafından ekstra ücretlendirilmekte ve sipariş tutarınıza yansıtılmaktadır.

250 TL VE ÜSTÜ SİPARİŞLERİNİZDE KARGONUZ ÜCRETSİZ.

Baca Cafe Litany Ristorante Magazine Dergi Tepekule İzmir
Bu web sitesi T.C. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Ayvalık Miranda Zeytin Atölyesinin Kurulmasıyla Butik Ambalaj Kapasitesinin Arttırılması projesi kapsamında hazırlanmıştır. İçerik ile ilgili tek sorumluluk Miranda Gıda Tarım Ürünleri Turizm İnşaat San. ve Tic.Ltd.Şti. ‘ne aittir ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın görüşlerini yansıtmaz.

Web Tasarım
Fabrika:Küçük Sanayi Sitesi 7.ADA NO:17 10400 Ayvalık / Balıkesir - Türkiye - e-mail:info@miranda.com.tr Ayvalık Vd 6210448908